Snel baancondities leren lezen
10-8-2019
09:45

Baancondities zijn er altijd. Veel olie, weinig olie. Lang, kort. Moeilijk of makkelijk. Of zelfs onmogelijk.


Maar welke baanconditie er ook ligt, er is altijd een manier om de hoogst mogelijke score te behalen. Soms is het een kwestie van een andere lijn spelen. Soms heb je daar een andere bal bij nodig. En soms moet je ook je techniek iets veranderen; meer of minder snelheid of een andere release. En soms is het een combinatie van deze aanpassingen die je moet maken.
En dan slaat weleens de twijfel toe: wat kun je doen en wat is de beste keuze?
Welke aanpassingen de beste zijn en hoe je daar snel achter kunt komen leer je in deze clinic.

Samen met Menno van den Heuvel, pro shop eigenaar van Bowlingshop de Maaspoort en bondscoach van de NL heren, laat ik jullie ervaren wat de verschillen tussen baancondities zijn. We laten jullie op verschillende baancondities spelen en laten zien wat mogelijke oplossingen voor jou zijn. Het is mogelijk om met testballen te ervaren welk type bal op welk type baanconditie beter werkt en welke minder.

09.30   Welkom

09.45   Baantraining:

Je wordt in groepjes van gelijke sterkte ingedeeld.

We laten eerst zien hoe de oliemachine eigenlijk werkt en welke hoeveelheid olie er op de baan gelegd wordt. Daarna ga je spelen op 4 verschillende baancondities om te ervaren wat dit voor jou betekent.
Na die ervaring krijg je uitgelegd welke verschillen er tussen deze baancondities zijn en welke oplossing er mogelijk is. Je krijgt de kans om verschillende balsoorten uit te proberen en te zien welk effect dat heeft op jouw spel.

11.45   Lunch

12.30   Baantraining:

Terug op de banen ga je weer dezelfde volgorde van baancondities af, maar dit keer met de kennis van deze ochtend. Je gaat nu veel sneller de juiste aanpassingen maken en direct ervaren welk effect dat heeft op jouw score. En daardoor ervaar je ook waar je nog tekort komt en welk onderdeel je kunt verbeteren.

14.00   Presentatie:

We vatten het geheel nog eens even kort samen zodat je een goed en helder overzicht hebt van alle zaken die je op de banen hebt gehoord en hebt uitgeprobeerd. Je gaat niet eerder naar huis voordat je inzicht hebt gekregen over de mogelijkheden die tot jouw beschikking staan om verschillende baancondities het hoofd te bieden. En je weet de gebieden waarop je je nog kunt ontwikkelen. Stel alle vragen die je dan nog hebt!

De presentatie en alle documenten die we op de banen gebruikt hebben staan netjes in een boekje samengevat om mee naar huis te nemen.

15.00   Einde van de clinic

Locatie:

Bowling De Maaspoort      Marathonloop 3      5235 AA Den Bosch      073 - 64 11 665

Inschrijven

* verplicht