Negatieve gedachten ombuigen
20-7-2019
09:45

Negatieve gedachten komen nu eenmaal. Daar kan je niets aan doen en dat is dus heel normaal. Van de 40.000 - 60.000 gedachten per dag die ieder van ons heeft, heeft ongeveer 70% van die gedachten een negatieve lading.
Van relatief onschuldige gedachten "het regent alweer" tot "ik leer het ook nooit" hebben heel veel gedachten een negatieve kijk op de situatie.
Tijdens het bowlen zijn het gedachten als "op deze baan kan ik nooit scoren" of "ojee, niet weer de 10-pin"

Vaak wordt gezegd dat je deze gedachten moet vervangen door positieve gedachten. En hoewel dat niet onmogelijk is, is het toch verdomd lastig. Het kost energie.
Bovendien lijkt het vaak onzinnig; hoe kun je nou positief doen als het niet wil lukken?!
Hoe kun je nou lachen als je weer een split hebt staan?

Het wordt makkelijker als je leert om anders met je negatieve gedachten om te gaan. Niet vervangen, maar ombuigen; de lading er van afhalen en zo tot de ontdekking komen dat het maar slechts gedachten zijn. Om zo de volgende bal echt weer vanaf nul en met positieve energie te spelen!

Je leert dus je eigen gedachtenstroom beter te controleren en beter je gedachten uit te kiezen.
Dat doen we vooral op de baan en in een afsluitende presentatie.

09.30   Welkom

09.45   Baantraining:

Je wordt in groepjes van gelijke sterkte ingedeeld.

Je gaat jouw gedachtenstroom tijdens het bowlen vastleggen en de meest vervelende en irritante gedachten eruit halen.
Met deze vervelende gedachten ga je "spelen"; dwz. dat je andere gedachten daarbij gaat maken die de negatieve lading doen verminderen. (het zijn jouw gedachten en dus ook jouw oplossingen; jij bent uniek en er zijn geen standaardgedachten die het even oplossen. Samen komen we erachter welke gedachten van jou het beste werken!)
We gaan wat lastige spelletjes doen om je onder druk te zetten en kijken of de nieuwe gedachten werken.

11.45   Lunch

12.30   Baantraining:

We spelen een wedstrijd van 2 games. Tussendoor nemen we de tijd om de 1e game te bespreken hoe je gedachtenstroom was. Als daar verbetering in nodig is speel je de 2e game met die opdracht. Als dat niet nodig is, ga je lekker vrijuit verder spelen

14.00   Presentatie:

We bespreken de theorie achter de praktijk om nog meer inzicht te krijgen in dit aparte trainingsonderwerp en hoe dat voor jou werkt. Alle vragen die je hebt, stel je nu want je gaat niet eerder naar huis totdat je begrijpt en ervaren hebt hoe het kan werken voor jou: negatieve gedachten ombuigen naar positieve energie!

Deze presentatie en alle documentatie die we op de baan gebruiken krijg je in een mooi boekje mee.

15.00   Einde van de clinic

Locatie:

Lucky's Bowling / Dekker Warmond       Veerpolder 14       2361 KV Warmond       071 - 305 88 88

Inschrijven

* verplicht