"Mentaal" meer spares maken
27-7-2019
09:45

Het bowlingspelletje is eigenlijk vrij simpel. Maar soms is het zo moeilijk om het simpel te houden.
Je kent vast dat gevoel wel: soms lijkt het allemaal vanzelf te gaan en soms gaat er niks meer zoals je dat normaal doet. Zelfs de meest simpele spares kunnen dan ineens moeilijk zijn.

Veel bowlers denken hier te licht over! Zeg eens eerlijk: hoeveel spares mis jij in 3 games? Wanneer was de laatste keer dat je geen spares hebt gemist?
We willen altijd de oplossing van een hogere score in de strikes zoeken. Kopen weer een nieuwe bal en hopen op de juiste baancondities. En toch lopen we weer tegen een lage game aan.

Hoe beter de basis is van jouw spare game, hoe minder gevoelig je bent voor lagere scores. Elke spare die je weet te maken geeft je weer een beter gevoel.
Elke spare die je mist, vind je dom (op splits na). Eigenlijk had je die moeten maken zeg je dan tegen jezelf en de volgende negatieve gedachte staat alweer klaar om jezelf nog iets verder in de put te praten.

Het maken van spares is alleen al om die reden de basis van je spel. Je blijft veel beter bij de les en je laat je minder afleiden door negatieve gevoelens.

KISS = Keep It Simple + Straight of soms wordt de laatste S vertaald als Stupid.

M.a.w. hou het zo simpel mogelijk en doe niet moeilijk met lijnen, effectballen en balmaterialen. Maar vooral: hou het zo simpel mogelijk in je hoofd!
En dat laatste betekent dat je kennis en kunde samen gaat brengen: een simpel en duidelijk sparesysteem hanteren betekent een simpele uitvoering met eenvoudige gedachten.

Lucky's Bowling heeft het systeem My Shot waarmee je elke sparecombinatie neer kunt zetten en alle statistieken krijgt over balsnelheid, raakpercentages en welke pins zijn blijven staan.

09.30   Welkom

09.45   Baantraining:

Je wordt ingedeel in groepjes van gelijke sterkte.

We gaan aan de slag met single pin spares, multi pin spares en zelfs enkele splits om zo jouw spare game te optimaliseren. Ik kijk met je mee naar welke verbeteringen je kunt toepassen. Zijn jouw sparelijnen wel goed? Welk materiaal gebruik je en wat doe je met je release? Wat zou je kunnen verbeteren als het gaat om concentratie en gedachten?

11.45   Lunch

12.30   Baantraining:

We gaan enkele spelopdrachten met My Shot doen om te kijken of datgene wat je in de ochtend hebt geleerd je ook tijdens een wedstrijd kan doen. Het gaat hierbij vooral om het testen van je concentratie en de controle op je gedachten.

14.00   Presentatie:

Alle sparelijnen en opties worden nog eens doorgenomen en alle vragen die je hebt kun je nu stellen. Je gaat niet eerder naar huis voordat je snapt en ervaren hebt hoe je jouw spare game kunt optimaliseren!

De presentatie en alle documenten die we gebruiken krijg je in een mooi boekje mee.

15.00   Einde van de clinic

 

Locatie:

Lucky's Bowling / Dekker Warmond      Veerpolder 14      2361 KV Warmond      071 - 305 88 88

Inschrijven

* verplicht