In FLOW zijn is het mooiste dat er is
9-11-2019
10:00

36 jaar geleden heb ik voor het eerst FLOW ervaren tijdens de NK. Een heel weekend lang was ik top aan het presteren. En het voelde heel gewoon. Geen spanning die ik altijd had als het goed ging. Niet rekenen wat ik nog moest gooien. Geen afleidende gedachten. Gewoon doen. Tot de laatste game. Toen kwam de gedachte aan de eindoverwinning. Weg flow....

Maar de gedachte aan FLOW was niet weg. Sterker, het heeft mijn hele sportieve loopbaan bepaald als speler en als coach. Want wat een prachtig gevoel geeft het als je in flow bent. Je bent bij machte om precies te doen wat je kunt. Je behaalt jouw hoogste niveau. En dan komt de vraag: hoe krijg ik dat voor elkaar? Hoe kan ik weer en méér in flow komen?

Toen ik een paar jaar later trainer en coach werd en mijn eigen spel naar het tweede plan verdween, heb ik mij verdiept in dit fenomeen. Mijn coaching was (en is nog steeds) gericht op het moeiteloos presteren. 
'De weg naar Flow' van Mihaly Csikszentmihalyi en later 'Flow in Sports' van dezelfde auteur ism Susan Jackson heb ik stukgelezen.

Ik heb ook diverse cursussen gevolgd om beter te begrijpen wat FLOW inhoudt en wat je kunt doen om er dichtbij te komen.
En ik ben er daadwerkelijk in geslaagd om enkele spelers naar FLOW te begeleiden.

Ondanks dat het grijpen naar FLOW hetzelfde is als proberen de lucht te pakken. Zodra je er naar grijpt, zodra je het vast wilt pakken is het alweer verdwenen. Zodra je beseft dat je in FLOW komt is het net als beseffen dat je eindelijk in slaap valt; je schrikt meteen weer wakker. Bewust in FLOW komen lijkt onmogelijk. En al helemaal bewust in FLOW blijven.

En toch is dat mij overkomen. 36 jaar na die eerste ervaring was ik ditmaal helemaal bewust van het opkomen van en het blijven in FLOW. Wat een ongelofelijke, fantastische kippenvel ervaring was dat!
Ik wist dat ik een 270 game moest gooien. Ik voelde dat het kon. Bij elke bal was ik supergeconcentreerd en tegelijkertijd helemaal losjes. En tussendoor besefte ik dat allemaal!

Mijn verhaal over FLOW, mijn kennis over flow en hoe je de voorwaarden kunt trainen om in FLOW te kunnen komen is het onderwerp van deze clinic die ik geef op zaterdag 9 november 2019 bij Lucky's Bowling Warmond.

De presentatie is voor iedereen dit dit een mooi en interessant verhaal vindt. Voor iedereen die mij gevolgd heeft en graag het hele verhaal wil horen. Maar vooral voor iedere bowler of andere sporter en voor alle mensen die graag moeiteloos willen bewegen en leven.

Voor iedereen die dit fantastische gevoel ervaren heeft en wil weten hoe je dat vaker kunt ervaren. Want iedereen herkent dit gevoel; iedereen heeft het weleens ervaren. Een FLOW ervaring staat los van niveau. Het overkomt ons allemaal.

Van 10.00 - 12.00 uur kun je komen luisteren, vragen stellen en meer leren over dit fantastische gevoel.

Daarna kan je aanschuiven bij de lunch om het onderwerp even goed te laten bezinken en te herkauwen.

Van 13.00-15.00 uur kan iedere bowler die dat wil aan een praktische training meedoen waarin we die voorwaarden voor een FLOW training gaan behandelen en vooral ervaren. Trainers die dit van dichtbij mee willen maken zijn van harte uitgenodigd om deze training als toehoorder en vragensteller te volgen.

 

IN FLOW ZIJN IS ECHT HET MOOISTE DAT ER IS

 

  • De kosten voor alleen het bijwonen van de presentatie bedragen € 10,00
  • De kosten van het uitgebreide lunchbuffet bedragen € 12,50 (geef eventuele dieet wensen door bij de bevestiging)
  • De kosten voor de baantraining voor spelers bedragen € 20,00 en voor trainers € 10,00.
  • Schrijf je direct in voor de hele dag en dan betaal je € 40,00 als speler en € 30,00 als trainer (= € 2,50 korting).

Vink aan welke onderdelen je wilt volgen. Na inschrijving ontvang je een mail met betalingsinformatie en wordt je aanmelding definitief.

Ook voor meer info kun je via onderstaand contactformulier contact opnemen.

De clinic vindt plaats bij:

Lucky's Bowling Warmond
Veerpolder 14
2361 KV Warmond
071-3058888

Inschrijven

Activiteiten

Speler
Trainer

* verplicht